Гроув - водещ производител на автокранове

Компанията Гроув произвежда широка гама от продукти в областта на повдигането на тежки товари от 1947 г. Основана е от Дуайт Гроув, Джон Гроув и Уейн Никарин в Пенсилвания. През 1968 г. компанията разработва първия автокран за тежък терен, а през 1970 г. въвежда за първи път използването на трапецовидна стрела. През 1994г. компанията става международен производител на многофуннкционални кранове и получава сертификат за качество ISO 9001.

Автокран от Гроув

Мобилните хидравлични автокранове на Гроув са с капацитет на повдигане от 14 до почти 500 тона и включват кранове за офроуд монтирани на камиони, индустриални кранове и специализирани такива. "Кранът" е машина за повдигане и спискане на товари при който механизмът за повдигане е неразделна част от машината. Независимо дали са фиксирани или мобилни крановете се управляват ръчно или чрез дистанционно управление.

Компанията е от водещите световни производители като предлага разнообразие от продукти включително: кранове за тежък терен, кранове монтирани върху шаси на камион или така наречените автокранове, индустриални кранове. Повдигащият капацитет варира между 9 и над 500 тона. С течение на времето частите и модулите трябва да се подменят за да бъде гарантирано качеството на работа. При толкова сложни машини обаче, трябва да се внимава при избора на доставчик на части. През 2002 година Маниту закупува Гроув Интернешънъл.

Гроув - Водещ производител на тежка механизация

През октомври 2009, е представен нов кран Гроув, на международното изложение на строителни съоражения. Кранът е снабден с четиристепенна стрела с дължина 71 фута и изтеглено отклонение от 17 фута.